skräckfilm

6 underskattade skräckfilmer som är värda att se

Om du är ett fan av skräckfilmer, men letar efter något lite annorlunda, bör du kolla in några av de underskattade skräckfilmerna som finns. Dessa filmer får ofta inte den uppmärksamhet de förtjänar, men de erbjuder en intressant och unik syn på skräckgenren. Här är sex exempel som definitivt är värda att se.

Eaten Alive (1974)

Eaten Alive är en skräckfilm från 1974 regisserad av Tobe Hooper. Den har Neville Brand, Marilyn Burns och William Finley i huvudrollerna. Filmen följer en grupp människor som hålls fångna av en galning som heter Judd. Judd tvingar dem att titta på när han dödar och äter sina offer. Filmen är ökänd för sina grafiska bilder

Thirst (1979)

Thirst är en skräckfilm från 1979 i regi av Rod Hardy. Den har Susan Penhaligon, Ian McCulloch och Andrew Keir i huvudrollerna. Filmen följer en grupp människor som är strandsatta i den australiensiska vildmarken och som sedan attackerades av en flock blodtörstiga vampyrer. Filmen är underskattad eftersom den är en av de få vampyrfilmerna som faktiskt utspelar sig på dagtid.

The Changeling (1980)

The Changeling är en skräckfilm från 1980 i regi av Peter Medak. I huvudrollerna finns George C. Scott, Trish Van Devere och Melvyn Douglas. Filmen berättar historien om en kompositör som flyttar in i ett nytt hem med sin fru och son, bara för att upptäcka att det hemsöks av spöket från ett mördat barn.

Possession (1981)

Possession är en skräckfilm från 1981 regisserad av Andrzej Żuławski. Den har Isabelle Adjani och Sam Neill i huvudrollerna. Filmen berättar historien om en kvinna som blir besatt av en demon och det kaos som följer. Possession är underskattad eftersom det är en verkligt unik och en störande film som inte är något för de svaga.

Night of the Creeps (1986)

Night of the Creeps är en skräckkomedi från 1986 med Fred Dekker som regissör. I huvudrollerna finns Jason Lively, Tom Atkins och Jill Whitlow. Filmen berättar historien om två collegestudenter som undersöker en serie utomjordiska attacker på deras campus. Night of the Creeps är underskattad eftersom det är en rolig och campy (överdrivet rolig) skräckfilm som inte tar sig själv på för stort allvar.

The Blob (1988)

The Blob är en skräckfilm från 1988 regisserad av Chuck Russell. Den har Shawnee Smith, Kevin Dillon och Donovan Leitch Jr. i huvudrollerna. Filmen berättar historien om en liten stad som belägras av en märklig varelse som slukar allt i sin väg. The Blob är underskattad eftersom den är ett utmärkt exempel på en skräckfilm från 80-talet.

Har du någon favorit skräckfilm som inte har fått någon uppskattning? Låt oss veta det i kommentarerna nedan.