Nya skräckfilmer 2017

Det

Det, eller It som den heter på engelska, är en nyinspelning av den klassiska miniserien som släpptes första gången 1990, och som i sin tur är baserad på en Stephen King novell som kom ut på marknaden 1986. Filmen handlar om den mordiska clownen Pennywise och de barn som han bestämmer sig för att jaga.

Under filmens gång så visar det sig att Det är ett monster som vaknar var 27:e år, och som kan anta den form som skrämmer offren allra mest. Bill Skarsgård spelar Pennywise och gör rollen riktigt bra. Filmen är en utmärkt nyinspelning på en sann klassiker.

Rings

Rings är den tredje delen i serien om The Ring som handlar om ett videoband som har en förbannelse över sig. Om du är obekant med The Ring så vet du att förbannelsen innebär att personen som ser på bandet dör efter sju dagar. I filmerna får du följa personerna i deras desperata jakt på att undkomma förbannelsen och så är även fallet i Rings.

Denna film följer ett antal personer som har sett filmen och deras kamp mot förbannelsen. Filmen är spännande från början till slut och det är riktigt nervkittlande framåt slutet av filmen i en sann The Ring-anda. Det är ett spännande tillägg i serien och om du har sett de tidigare filmerna i The Ring serien så bör du helt klart se denna också.

The Evil Within

The Evil Within är en film med en speciell historia bakom sig. Trots att filmen inte släpptes förrän 2017 så började man arbeta på filmen redan 2002. Filmen är skriven och regisserad av Andrew Getty som blev inspirerad av mardrömmar som han hade när han var yngre. Filmen är till stor del filmad i Gettys eget hus där han byggde dyra bakgrunder till filmen samt ett produktionsrum.

Produktionen startades och stoppades ett antal gånger genom åren på grund av finansiella problem och konflikter mellan dem som arbetade med filmen. De som arbetade med filmen byttes ut och i slutändan var det endast två skådespelare som klarade sig igenom alla filmens ändringar. Getty fortsatte att arbeta på filmen i flera år efter att den var färdigfilmad för att få den exakt som sin vision. Han dog dock år 2015 innan han hann avsluta filmen, producenten Michael Luceri avslutade filmen och den släpptes äntligen under våren 2017.

The Evil Within handlar om en pojke med speciella behov som har svåra mardrömmar och till slut börjar prata med sin egen reflektion. Reflektionen visar sig dock vara en demon som hemsöker honom i hans drömmar. Demonen försöker att få honom att skada och mörda andra människor och torterar honom psykologiskt genom mardrömmar.

Då The Evil Within filmades under tidigt 2000-tal så har filmen en retrokänsla och påminner en hel del mer om de skräckfilmer som släpptes under 90-talet än filmer som släpps idag. Det som gör att filmen sticker ut är dock helt klart att den tog 15 år att avsluta, och att så pass många effekter och andra saker till filmen skapades och finansierades av Getty själv.