De bästa skräckfilmerna på Netflix just nu

Netflix visar ett bra utbud i genren även om de inte är de nyaste skräckfilmerna. Men de håller sig relativt uppdaterade, vilket du kan se nedan från vilka år dessa filmer släpptes.

10 Cloverfield Lane

10 Cloverfield Lane är en amerikansk psykologisk thriller med ett sci-fi-tema. Filmen är producerad av J.J Abrams och fick ett positivt mottagande av kritiker när den släpptes 2016. Det är en riktigt spännande film med en rejäl twist i slutet som är väldigt svår att förutspå.

Filmen börjar med att Michelle kör på en mörk landsväg i en hög hastighet efter att ha gjort slut med sin pojkvän. När hon blir distraherad av sin ringande telefon kör en lastbil in i hennes bil, vilket lämnar henne medvetslös. När hon vaknar är hon fastkedjad i en källare, en man vid namnet Howard förklarar att en kärnvapenattack har gjort så att alla andra är döda. Filmen följer Michelle, Howard och en tredje man som heter Emmet och vi får veta vad som egentligen har hänt under filmens gång.

The Possession

The Possession är en amerikanskt övernaturlig rysare från 2012. Det är en skräckfilm som ger en hel del obehag och som är rejält spännande att se på.

Filmen handlar om det nyskilda paret Clyde och Stephanie samt deras två döttrar Emily och Hannah. Clyde tar med döttrarna till en loppmarknad där Emily hittar en trälåda med ristningar på som hon vill ha. Den kvällen hör Emily viskningar från lådan, när hon öppnar lådan hittar hon ett antal föremål, däribland en ring som hon bestämmer sig för att ha på sig. Efter detta börjar Emily att spendera allt mer tid för sig själv och hennes beteende blir allt mer ondskefullt. Filmen följer vad som händer familjen och vad som lådan egentligen innehöll.

Hush

Hush är en amerikansk skräckthriller och som släpptes under 2016. Det är en riktigt spännande film som är relativt unik då huvudpersonen är dövstum, vilket leder till ett antal rysliga situationer. Många liknande filmer innehåller frustrerande scener där man blir arg på huvudkaraktären, men så är inte fallet i Hush där spänningen är total från början till slut.

Filmen handlar om Madison som är en döv författare som bor själv i ett hus i skogen. Hon blev både döv och stum som barn, vilket spelar en stor roll i filmen. Filmen börjar med att Madisons granne kommer över och hälsar på. Kort efter att grannen har lämnat huset återvänder hon springande i panik med en mördare efter sig. Hon bankar förgäves på dörren, men Madison som är döv, kan inte höra någonting alls och grannen dör. Mördaren får syn på Madison i huset och bestämmer sig för att döda henna med. Filmen följer Madisons kamp mot mördaren som ständigt försöker att bryta sig in i huset för att mörda henne.

Would You Rather

Would You Rather är en psykologisk skräckthriller från 2012 som får en att tvivla över sin egen moral. Detta är en skräckthriller som får en att fundera en hel del över sina egna värderingar samtidigt som filmen inger rejält obehag med de starka scenerna.

Filmen följer Iris som tar hand om sin bror Raleigh som lider av leukemi. Då hon kämpar med att ha råd med behandlingen för sjukdomen så introducerar hennes brors läkare henne för en man vid namn Shepard Lambrick som är en filantrop. Han förklarar att om hon kommer över på middag och vinner ett sällskapsspel så betalar han för all behandling av hennes bror. Iris beger sig till middagen och spelet visar sig gå ut på att spelarna får välja om de hellre gör det ena eller det andra. Det börjar oskyldigt nog men saker går snabbt överstyr och antalet spelare som är med i leken börjar sjunka i antal i snabb takt.